BioMenta

BioMenta tevékenység:

A kliensek foglalkoztatásának előkészítése, pályázati támogatások tették lehetővé a régóta tervezett vegyszermentes gazdálkodás elindítását. Szervezetünk 2010 óta térítésmentesen bérel (egyesületi tagok felajánlása alapján) 6000 m2 földterületet, melyhez pályázati támogatások biztosították az eszköz szükségletet.

A BioKontroll Hungária Kft ellenőrzési rendszerébe történő csatlakozást, valamint a talajvizsgálati tevékenységet pályázati támogatás tette lehetővé 2011-ben.

2010-ben a földterület nagy részét sikerült bevetnünk – megművelését az önkormányzat által biztosított közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatottak és a nappali ellátásában lévő önkéntes ügyfeleink végezték, a talajmunkálatok elvégzését helyi vállalkozó végezte, támogatási felajánlásban.

2011-ben szinte teljes kapacitás hiány miatt alig sikerült megművelnünk, azonban a bérelt földterület rendben tartásáról gondoskodtunk, hiszen ez is a jövő fenntarthatóságának is része. A későbbi foglalkoztatás célja nem csak a növénytermesztés, hanem a foglalkoztatásban résztvevő ellátottak öngondoskodási tevékenységének elindítása olyan formában, hogy otthoni kiskerti ill. balkon gazdálkodást megteremtése kerti mentor segítségével. A szemléletformáló tevékenység célja, a bizonyos szintű öngondoskodás, mint életforma kialakítása.

2012-ben még „átálláson” volt a földterületünk, a pályázati támogatások hiányában a földterületünk szinten tartását végeztük. Vegyszermentes gazdálkodás folytatását a Sebők kertben. 2010 óta térítésmentesen bérel (egyesületi tagok felajánlása alapján) 6000 m2 földterületet, melyhez pályázati támogatások biztosították az eszköz szükségletet. A BioKontroll Hungária Kft ellenőrzési rendszerébe történő csatlakozást, valamint a talajvizsgálati tevékenységet pályázati támogatás tette lehetővé.

2013-ban bio földterület minősítést kapunk, és a megtermelt javakat biotermék tanúsítvánnyal tudjuk értékesíteni.

 

Képek: