Egészségnap a békéscsabai Belvárosi Iskolában

Az Egyensúly AE Egyesület, valamint a Békés Megyei Család és Esélyteremtési Önkéntes Ház Egészségnapot szervezett a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium növendékei számára.

Az egészség témakörhöz kapcsolódóan, számos területről érkező szakember, különféle módon dolgozta fel a diákokkal az előre meghatározott témát.

A Békés Mérték Közösségi Ház munkatársa „Az egészség, mint a test egységes védekező mechanizmusa” témából készült fel.

Az interaktív előadás során a fiatalokkal megállapodtunk abban, hogy egyaránt kell vigyáznunk a testi és a lelki egészségünkre is.

Gyakorlatias példákon keresztül megnéztük, hogy hogyan hatnak az ember életének különböző területei egymásra, vagyis a biológiai (testünk), pszichológiai (lelkünk), és a szociális (kapcsolatok) –Bio-Pszicho-Szocio-.

Vagyis ha valaki megfázik, lázas lesz (biológiai), bizony nem repes az örömtől (pszichológiai), hanem bebújik a jó meleg paplanba és alig várja, hogy meggyógyuljon, hogy újra találkozzon a barátaival (szociális).

Ezek a területek kéz a kézben együtt járnak, hatnak egymásra, éppen ezért válik fontossá, hogy figyeljünk önmagunkra, tudjuk, hogy mi hogyan, miért zajlik le bennünk!

Az óra második részében a diákokkal játszottunk egy figyelem játékot, amely játékos formában elősegíti azt, hogy ne csak magunkra, hanem másokra is tudjunk figyelni, másokért is felelősséget vállalni.

Az interaktív foglalkozást az iskola diákjai és a vezetőség a rendezvény egyik legjobb programelemévé választotta!

Az iskola vezetősége kifejezte abbéli szándékát, hogy a jövőben szívesen működne együtt az Intézményünkkel!

Köszönjük, hogy hozzájárulhattunk a fiatalok mentális egészségének a megőrzéséhez!

Képek:

[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”2015-03-31 – Egészségnap a békéscsabai Belvárosi Iskolában”]

 

Köszönőlevél:

Köszönőlevél a Mentálhigiénés Egyesületnek

 

You may also like...