Egészségnap a Kemény Gábor Szakközépiskolában

2014. április 16-án egyesületünk csatlakozott a békéscsabai Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskolában megtartott egészségnap rendezvény lebonyolításához, ahol 9-11. osztályos középiskolások számára biztosítottunk standunknál különféle tesztkitöltési lehetőséget, tovább ismeretátadó szóróanyaggal, cukorkákkal és elgondolkodtató idézetekkel ellátott könyvjelzőkkel is készültünk a diákok számára.

A résztvevők tanulók lelkesen vették bele magukat a sokféle teszt kitöltésébe. Önkitöltős kérdőívekkel készültünk, melyeket közösen értékeltük ki. A tesztek között megtalálható volt vitamin teszt, alkohol teszt valamint szókereső melyben zöldségek neveit kellet megtalálni.

Az esetleges félreértelmezések, hiányosságok csökkentek, mert volt alkalmunk a kérdéseikre válaszolni, a helytelen válaszokat, tévesztéseket átbeszélni. Továbbá önismeretük is bővült. Megismerhették mennyire táplálkoznak egészségesen, mennyire veszélyezteti őket az alkoholfüggőség. Ezen kívül hasznos kikapcsolódási lehetőséget is nyújtott számunkra, melyet fokozott az együttes részvétel társaikkal, a közösségi élmény.

Az iskolai egészségprogramba való bekapcsolódás által nemcsak a békéscsabai diákokkal volt alkalmunk találkozni, hanem pedagógusaik megismerésével a szakmai együttműködések is erősödtek. A középiskolákban nem csak a diákoknak, hanem a pedagógusaiknak is érdeke, hogy az iskolájukban minél több egészségtudatosságot hangsúlyozó program legyen. Terveink között szerepel a jövőben is minden hasonló iskolai programhoz csatlakozni és ez által programjaik színesebbé tétele. A diákok közvetlenek, érdeklődőek és aktívak voltak.

Képek

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”2″ sort_by=”alt” order_by=”asc” image_column_number=”3″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”0″ thumb_width=”150″ thumb_height=”150″ popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”700″ popup_height=”600″ popup_effect=”none” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”50″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

 

You may also like...