Ételosztás

A Mentálhigiénés Egyesület Békésen a Borosgyán utcai házában alternatív ételosztást szervezett július 31-én 11.00 órától 13.00 óráig.

Az ételosztást Békés városában élő pszichiátriai és szenvedélybetegek és hozzátartozók részére szerveztük, ahol közel 30 családnak több mint 60 adag ételt osztottunk szét. Közösségi és nappali ellátásunk 74 ellátottra és hozzátartozóikra terjed ki. Rehabilitációjuknak és reszocializációjuknak szerves részét képezik a közösségi programok. Terápiás értékű, mikor ki tudjuk őket hívni sajátos zárt világukból, betegségüket, problémáikat csendesítve megtapasztalják mások küzdelmeit, megoldásait.

A közös főzés és ételosztás csak a kerete egy ilyen együttlétnek. Fő tapasztalás számukra a tanulás egy elfogadó környezetben. Önelfogadásuk része lehet, hogy látják és hallják, hogy milyen utakon járnak más betegek, hogyan viszonyulnak a problémákhoz más hozzátartozók.

Szakképzett, jó felkészültségű szociális szakembereink facilitálásával, koordinációjával értékes idő tölthetnek egymással egy finom ebéd keretében. Az ÉTELLEL az ÉLETÉRT programsorozatunk nyitott, nem csak saját klienseink vehetnek részt, hanem bárki, aki Békésen és környékén ezekkel a problémákkal küzd.

A vasárnapi programunkban delegáló partner a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ és a Békési Védőnői Hálózat.

Képek:

 

You may also like...