Itt a tavasz, jön a nyár!

Hirtelen váltással érkezett meg a meleg, ezért nagy lendülettel kezdtük meg a nyári hangulatú programok szervezését a békéscsabai Békés Mérték Közösségi Házban. Munkával indult a májusi hónap, elsőként a Ház kertjét és veteményesét alakítottuk ki ellátottainkkal. Az általunk termesztett mentából készített limonádé adott felfrissülést a nap végén. Minden évben saját gyógynövényekből és zöldségekből főzünk, amelyeket egész nyáron az ellátottakkal közösen gondozunk és nevelünk.

A munkában részt vevők önkéntes órákat gyűjthetnek a kertben végzett tevékenységekkel, de a Közösségi Ház takarítása során vagy más segítséggel is, az önkéntesség propagálásának, a „fontos vagyok” érzés elősegítésének feladata ugyanis kiemelt célunk.

Egészségnapok keretében hívtuk fel a figyelmet ebben a hónapban a testmozgásra. Az európai elhízás elleni nap kapcsán biciklitúrára indultunk a Körös mentén, majd az európai nemzeti parkok napja keretében a Széchenyi Ligetben tettünk sétát. Salátázás és beszélgetés formájában ültünk le mindannyian a programok után, hogy jó társaságban, beszélgetve búcsúzzunk el egymástól.

Természetesen tovább folytatjuk a már megszokott és sokak által kedvelt programokat. Továbbra is megszervezzük kézműves foglalkozásainkat a hagyományőrzés jegyében, valamint a könnyed közösségi együttlétekért.

Képek

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”14″ sort_by=”alt” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ image_column_number=”3″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”0″ thumb_width=”150″ thumb_height=”150″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”700″ popup_effect=”none” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”50″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”0″ popup_enable_info=”1″ popup_info_always_show=”0″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

 

 

You may also like...