Lazíts, de ne itallal vagy füves cigivel! Bevállalod?

Az iskolai szünetek, a gyerekek számára az iskolai elvárásoktól mentes szabadság időszaka. A szülő számára viszont gondot jelenthet a bizalmi szülői kontroll gyakorlása, ha van munkahelye azért, ha nincs, az álláskeresési elfoglaltsága miatt hiányos a gyermeke felé irányuló figyelme. A tizenéves gyerekek-fiatalok körében tapasztaljuk a cigizés, füves cigizés, alkoholfogyasztás elterjedését, a gyógyszerezést. Jó poén és menő is lehet a fogyasztás, és nem gondolják, nem érzik veszélyesnek. Vannak esetek amikor már nem csak kipróbálásról van szó, hanem rendszeres fogyasztásról vagy a szülői fogyasztói viselkedés követésével, hozzá történő csatlakozással találkozunk, pl.rendszeresen együtt részegednek le.

Nagy a feszültség a gyerekekben-fiatalokban, mert minden kell, a szép ruha, drága használati tárgyak: például okos telefon, laptop stb. és semmi nem elég; ha nincs, nő a feszültség és csoportokba verődve utcasarkokon, parkban alkoholt fogyasztanak, füves cigiznek stb. A serdülő gyakran túlérzékenyen reagál a személyes környezet változásaira, a keletkező belső feszültséget pedig önkárosító viselkedéssel pl: bőrvágással élik ki.

A szerhasználatban érintetett fiatalok gyakran válnak kiszolgáltatottá, bűncselekmény áldozatává (szexuális erőszak) és gyakran kerülnek bűnelkövetésbe is.

A gyerekek- fiatalok körében ártalmatlannak tűnő, ellazulást ígérő szerek nagy veszély jelentenek a kipróbálok számára is. Felismered ezt? Bevállalod? 16 éves kortól tudunk fogadni, és várjuk barátaid vagy a szüleid is. Bevállalod?

Keress bennünket!

 

Békési Mentálhigiénés Szolgálat

  • 66/643-991
  • email: bekesmenta@gmail.com

Békés Mérték Közösségi Ház Békéscsaba

  • 66/641-254
  • email: bekesmertek2@gmail.com

 

You may also like...