Társas-Ág önkéntes csoportfoglalkozás

A Mentálhigiénés Egyesület egy pályázat keretén belül a nyári szünidőre 14-18 éves fiataloknak önkéntes csoportfoglalkozás sorozatot hirdet.

A foglalkozások során különös hangsúlyt helyezünk az ön-, és társismeretre, az empátia gyakorlására, elsajátítására, ezeken túl pedig a társadalmi szerep és felelősségvállalásra, programok szervezésére, lebonyolítására is.

A program célja, hogy a fiataloknak egy olyan alternatív programot biztosítson, amely az iskolai szünetben a szabadidejük hasznos eltöltését segíti elő, továbbá egy olyan közösségben, programban vegyenek részt, amelyet sajátjának érez, részben maga alakíthat, védett környezetben kibontakozhassa és fejleszthesse képességeit, készségeit, továbbá mindezen keresztül feladatokat, felelősséget vállaljon magára.

A hamarosan induló önkéntes csoportfoglalkozás során a fiatalokkal 10 alkalomra szerződünk.

Az első blokkban az ismerkedésé, a bizalom kialakításáé, valamint az önismereté lesz a fő szerep. A második blokkban a Muronyi Idősek Nappali Klubjába, továbbá a Nagyszalontai Gyermekotthonban szervezünk, majd megvalósítunk egy-egy nagyobb programot.

Helyszín:

Mentálhigiénés Egyesület

Békés, Borosgyán utca 1/1

Programfelelősök, a csoportfoglalkozásokat tartja:

Nóránt Zsuzsanna 0630-449-46-78

Bonnyai Sándor 0620-378-54-39

Letölthető szórólap:

 

 

IFJ-GY-15-A- Társas-ÁG- Ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek közösségépítő programsorozatainak támogatása.

Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet

Emberi Erőforrások Minisztériuma

You may also like...