Újabb 3 évre született a megállapodás

Békéscsaba lakossága érdekében több civil szervezet végez magas színvonalú szakmai munkát, amellyel számos nehéz sorsú ember számára nyújt segítséget, támogatva mindennapjaikat. Az önkormányzat közgyűlési határozatban döntött a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális alapszolgáltatást nyújtó, nem állami fenntartású szervezetekkel a 2015-2017. évre vonatkozó együttműködésről, amely ellátási szerződés keretében valósul meg. Az erről szóló dokumentumokat pénteken délután írták alá a városháza Mokos termében.

A nem állami fenntartású személyes szociális szolgáltatást nyújtó civil szervezetek részéről fogalmazódott meg az igény, hogy ellátási szerződést szeretnének kötni a feladat végzésére kötelezett települési önkormányzattal, hiszen a középtávú együttműködés előnyt jelenthet pályázatoknál. Az anyagi segítséget is magába foglaló támogatás segíti a stabil, kiszámítható gazdálkodást a szolgáltatóknál.

Az önkormányzat sok esetben a civil szervezetekben találja meg azokat a partnereket, akik megfelelő szaktudással és kellő tapasztalattal rendelkeznek egy-egy szociális terület kiszolgálásához. Számítunk önökre abban, hogy a segítségre szorulók nap mint nap megkapják a legmegfelelőbb segítséget, számítunk önökre a következetes, magas szintű szakmai munkában, és számítunk önökre abban is, hogy a rászorultakkal közvetlen, gondos és törődő kapcsolatot ápoljanak – mondta Szarvas Péter polgármester pénteken délután.

A városháza Mokos termében aláírt dokumentumok alapján az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvánnyal (vezetője Szántó Tamás), a Béthel Alapítvánnyal (elnöke Kovács Edina), az Egyensúly AE Egyesülettel (elnöke Herczegné Számel Annamária), a Mentálhigiénés Egyesülettel (vezetője Körömi János), a MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesülettel (elnöke Mező Andrea), valamint a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületével (elnöke Kovács Ágnes) valósul meg ellátási szerződések keretében a közös szakmai munka.

 

Forrás: Csabai Mérleg Online – Együttműködés a civilekkel

 

You may also like...