Újabb támogatást nyert a Békés Városi KEF

Folytatódnak a szakmai képzések a drogmegelőzés területén

Békés Város

A Békés Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) újabb támogatást nyert fiatalokkal foglalkozó szakemberek képzésére, mely a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Békés Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg a KAB-KEF-12-7987- Koordináció a képzések jegyében II. elnevezésű pályázat keretein belül.

Emberi Erőforrások Minisztériuma

A képzés célja az elmúlt évben elkezdődött szakmai képzések folytatása, mely hozzájárul a KEF tagszervezetek által delegált szakemberek tudás és ismeret gyarapodásához, hogy minél hatékonyabban legyenek képesek a drogprobléma felismerésére és képessé váljanak a beavatkozásra az addikciókkal, függőségekkel kapcsolatba kerülő fiatalok körében

A képzés előadói az addiktológia, a KEF szakterületen praktizáló Békés és Csongrád megyei szakemberek. A képzés témája a fiatalkori drogfogyasztás, ezen belül a klasszikus és designer drogok, azok használatának, tüneteinek felismerése, a szakemberként az egyéni felelősség az ifjúkori drogprobléma visszaszorítására, valamint az esélyteremtés a szermentes életvitel elérésre.

Az idei pályázat támogatja Szegedi Dr. Farkasinszky Terézia Drogcentrum meglátogatását, valamint a szegedi KEF-el történő tapasztalatcsere látogatást. A pályázati projekten belül lehetőséget kapott egy közösségi prevenciós program és szakmai továbbképzés keretén belül Dr. Zacher Gábor elismert toxikológus meghívására is.

 Pályázatkezelő szervezet: Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet

Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet

Kapcsolódó hírek

You may also like...