Büszkeségeink! Kerti Munkás szakmunkások lettek a fiatalok

2014. január 18-án sikeres és mindannyiunkat büszkeséggel eltöltő vizsgaeredmények születtek a KERTI Munkás OKJ vizsgán.

12 fő (Doboz, Békés, Köröstarcsa, Körösladány, Vésztő, Sarkad) településekről 2013. augusztus 5-e óta bejáró fiatal tett szakmunkás vizsgát.

Köszönöm a felkészítő tanárok, a munkahelyi gyakorlatvezető, a mentor áldozatos munkáját, a családtagok, az utógondozói nevelők, a családsegítő munkatársak együttműködését!

A fiatalok a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány az „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása” TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0024 számú „TÁ-MASZ” projekt Kerti Munkás OKJ képzési programban vettek részt, melyben konzorciumi partner a Mentálhigiénés Egyesület.

A program a munkaerő-piacon hátrányos helyzetű, kiemelten a gyermekvédelmi ellátásban élő, vagy onnan kikerülő fiatalok számára biztosít OKJ képzésben történő részvételt és munkahelyi gyakorlat által munkatapasztalat szerzési lehetőséget.

A Kerti Munkás program 15 fő helyén 21 fő fiatal fordult meg, és 12-en sikeresen befejezték a képzést. A napi munkahelyi gyakorlatot a Mentálhigiénés Egyesület békési bio kertészeti tevékenységében töltötték a fiatalok, a képzés a Tisza Kálmán intézmény békési “Mezgé” iskolájában volt.

Gratulálunk Nektek és büszkék vagyunk rátok fiúk, lányok!

Szűcs Judit
egyesületi elnök

Képek

 

Kapcsolódó hírek

 

 

Új Széchenyi TervInfoblokk3_altalanos_egyes

 

You may also like...