Őszi pillanatképek Békéscsabáról

A Békés Mérték Közösségi Ház is az hűvös időkre hangolódik. Szeptemberben és októberben újra rendeztük a biokertünket, felszedtük a a szükséges növényeket, leszedtük az utolsó paradicsomokat és a cukkinit. Klienseink számára Ruhabörzét szerveztünk, amelyen az őszi-téli ruhatárat lehetett bővíteni. Az igények jobb kielégítésére továbbra is várjuk a lakossági ruhaadományokat!

Az októbert közösségi programmal indítottuk, ugyanis október 10-e a mentális egészség világnapja. Erre az alkalomra a nyár utolsó erejét, vagy inkább a vénasszonyok nyarának enyhülését kihasználva közös bográcsozásra, paprikáskrumpli főzésre invitáltuk ellátottjainkat. Az alkalom szűkebb körben zajlott, teret engedve a közös beszélgetésekre és a szabadabb, lélekemelő együttlétre. Nagy örömünkre szolgált, hogy a felhasznált alapanyagok legnagyobb része saját biokertünkből került ki.

Egy pályázati forrásnak köszönhetően október hónapban elindulhatott egy számunkra is új kezdeményezés. A hónap közepétől egy hat alkalomból álló játszóházat indítottunk kisgyermekes szülők számára. A program keretében meghívott előadókkal és minden alkalommal jelen lévő szakember bevonásával nyílik lehetőség a gyermekvállalással, párkapcsolati nehézségekkel, családi terhekkel összefüggő kérdések megvitatására, miközben a gyermekek felügyelete is megoldott.

Várunk mindenkit az interaktív játszóházunkba szerdánként 10.00 és 11.00 óra között Békéscsabáról és kistérségéből, így Szabadkígyósról, Újkígyósról, Telekgerendásról, Csabaszabadiról és Kétsopronyról!

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”BMKH 2014 szeptember-október”]

Kapcsolódó hírek

You may also like...