Egyesület

Mentálhigiénés

ESZA

Közösségi célú rendezvények és programok a Mentálhigiénés Egyesületnél

A Mentálhigiénés Egyesület a TOP-7.1.1-16-H-123–05 „Békési kulturális, szabadidős és közösségi célú rendezvények és programok támogatása” pályázati kiíráson 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt célja Békésen a helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozása a hátrányos helyzetű lakosság bevonásával.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01333 „Közösségi célú rendezvények és programok a Mentálhigiénés Egyesületnél” elnevezésű pályázat keretében a helyi közösség számára hasznos szabadidő eltöltésére irányuló program, ahol a résztvevők megismerkedhetnek Békés Város kulturális örökségeivel, továbbá a rendezvények során hangsúlyt kap a közösségépítés, hiszen több generáció találkozik és megélhetik az együtt alkotás örömeit, valamint együtt tehetnek szert új ismeretekre. A projekt megvalósítása 2021. január 1-jén indult és várhatóan 2022. február 28-ig valósul meg.

A pályázat keretében 5 alprogram kerül megvalósításra, melyben az amatőr színjátszó találkozó online formában, míg az ifjúsági és gyermek nyári klub a helyi hátrányos helyzetű gyermekek számára 10 alkalommal, a családi nap 3 alkalommal, a helyi lakosok számára szóló közösségépítő program 5 alkalommal, ifjúsági közösség építő csoportok 8 alkalommal személyes találkozásokkal kerülnek megrendezésre.

A projekt keretében az intézmény weboldalának infokommunikációs akadálymentesítése is megtörténik.

ESZA