Egyesület

Mentálhigiénés

Elterelés

Elterelés

Megelőző- felvilágosító szolgáltatás

A megelőző – felvilágosító szolgáltatás alkalmi szerhasználók számára biztosított olyan javallott (indikált)prevenciós beavatkozás, melyet a büntetőeljárás alternatívájaként az eljáró hatóság (rendőrség, ügyészség, bíróság) ajánl fel.

Célja: A rendszeres fogyasztás megelőzése, a függőség vagy egyéb magatartási zavarok irányába történő további progresszió megállítása, illetve az egészséges életmód, a különböző életvezetési készségek fejlesztése és az önreflexió kialakítása.

Célcsoportja: A megelőző – felvilágosító szolgáltatást csekély mennyiségre elkövetett, saját használatra szánt kábítószerrel visszaélés miatt büntetőeljárás alá vont alkalmi szerhasználók vehetik igénybe.

A Mentálhigiénés Egyesület csak megelőző – felvilágosító szolgáltatást végez. Azt, hogy melyik szolgáltatást veheti igénybe az elterelt, azaz előzetes állapotfelmérésen a pszichiátriai vagy addiktológiai szakember állapítja meg. Amennyiben nem megelőző – felvilágosító szolgáltatásba sorolják, úgy átirányítják a megfelelő intézménybe.

Amennyiben a megelőző – felvilágosító szolgáltatásban részt vehet, úgy az intézmény ellátási szerződést köt az elterelttel és megkezdődik az elterelés.

Jelentkezés:

Békési Mentálhigiénés Szolgálat
Cím : 5630 Békés, Borosgyán utca 1/1.
Telefonszám: +36 66 643991
Elterelést végző munkatárs: Bonnyai Sándor

Békés Mérték Közösségi Ház
Cím: 5600 Békéscsaba, Békési út 40.
Tel.: +36 66 631254
Elterelést végző munkatárs: Fazekas Tamás