Egyesület

Mentálhigiénés

Mentálhigiénés konzultáció

Mentálhigiénés konzultáció és tanácsadás

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége…

Életutunk folyamán mindannyian szembesülünk olyan kihívásokkal, amelyekkel nehéz egyedül megküzdeni. Nem könnyű megosztani a történetünket, nehézségeinket másokkal, mégis sokat segíthet olykor egy szakember a kérdéseink megválaszolásában, érzelmeink megismerésében.

Célunk, hogy a hozzánk fordulók számára biztonságot és értő figyelmet nyújtsunk önmaguk és kapcsolataik megértéséhez, érzelmeik kifejezéséhez.

Amiben szakszerű segítséget nyújtunk: önismeret, párkapcsolati kérdések, gyermeki fejlődés, gyermeknevelési kérdések, családi élet változásai, szorongások kezelése, krízisek, betegségekkel való megküzdés, egészséges életmód, veszteségek, női és férfi szexuális problémák, intimitás megélésének nehézségei, szülői szerepre, gyermekvállalásra készülés.

Mi a mentálhigiénés konzultáció? Olyan pszichológiai beszélgetés (folyamat), amely támogat, hogy megtaláld a saját erőforrásaidat, tudatosítsd saját értékeidet. Mikor lehet szükséged mentálhigiénés tanácsadásra? Minden olyan helyzetben, amikor az egyébként jól működő életvezetésed megakad, elbizonytalanodsz, értéktelennek érzed magad. Ilyenkor a helyzet átgondolása kétféle eredményt szokott hozni: vagy ugyanazokat a köröket futod fejben, és nem látszik, hol lehet a kitörési pont. Vagy eléggé jól látod, mi lenne a teendő, csak valamiért képtelen vagy cselekedni. Ezek az elakadások, megtorpanások nem betegségek, nem feltétlenül kell hosszú pszichoterápia a továbblépéshez. A mentálhigiénés konzultáció során megkeressük a lehetséges megoldásokat, és közösen kidolgozzuk, hogyan tudod ezeket hasznosítani abban a helyzetben is, ami épp most problémát jelent számodra.